A valóság megismerését ösztönző információk buddhista perspektívából - a Dalai Láma után szabadon vallás és politika elválaszthatatlanul...

Átlátás a Fátylakon

Átlátás a Fátylakon

Bhután a színfalak mögött... Miért is?

2021. szeptember 30. - Átlátó Edit

Ethnic Cleansing -Bhutan's Attempts To Clear Itself Of Nepalese Will Shock You

Szerző: Kovács Endre
A válasz nagyon egyszerű, ha már egyszer buddhistának valljuk gondoljuk magunkat akkor miért hunyunk szemet az egyértelmű politikai propaganda hazugságok és az intézményes megtévesztés fölött, pláne buddhista értékekre-(érdekekre) hivatkozva. Nyilván ha ez számunkra a normális, hogy kegyes illetve ordas nagy hazugságokat fogadunk el és táplálunk, akkor ám legyen, de azt ne nevezzük a történelmi Buddha tanításainak!
Ezzel a bejegyzéssel nem szeretném megsérteni a tibeti buddhista Drukpa Kagyü és Nyingma gyakorlókat hitükben és elhivatottságukban, egyrészt azért mert nem célom az ártás csupán a figyelem felhívás másrészről mivel én is gyakorlok ezekből a hagyományokból lényegi meditációkat már 24 éve. Ebből adódó rálátásom miatt sajnos őszintén szégyellem azt, ahogy ezek a tibeti buddhista hagyományok szívbemarkoló etnikai tisztogatásokhoz és erkölcstelen gyomorforgató politikai működésekhez adják a nevüket.
Ha a "Bhután a színfalak mögött" cikk sorozat fordítások nem lennének egyértelműek akkor röviden illusztrálom a "bhutáni nemzeti összboldogság" utópisztikus hazugságát.
Dancers at the Gangtey Monastery in the Phobjikha Valley
Fotó: https://www.escape.com.au/destinations/asia/bhutan-as-close-to-utopia-as-ive-found-on-earth/news-story/1c483e829923d711a6fbae06f0d50229
Képzeljük el, hogy mondjuk a Dunántúl méretű területet hazánkban egy uralkodói család birtokol, majd az aktuális politikai környezet nyomására elérkeznek arra pontra, hogy a divatos új vezetési modellt a "demokráciát" be kéne vezetni. Ekkor a család(Drukpa) és vallási szövetségeseik a katolikusok(nyingmák) és a reformátusok(kagyüpák) úgy döntenek hogy létrehozzák a demokratikus alkotmányos monarchiát. Csak hát ugye nem kellene szerintük, hogy a pár száz év alatt betelepült cigány (hindu) munkásosztály szavazzon és beleszóljon ebbe, ezért hát meg kéne tőlük szabadulni. 
A család és a vallási hagyományok valamint külföldi támogatók (USA) jóváhagyásával  több mint 100.000 cigányt(hindu) (100-120 ezer becslések szerint) hajtanak át a határon és telepítenek ki valamint több ezret ölnek meg.
Majd ezután a tisztogatás után elkezdik a nagy össznépi boldogságot hirdetni földön, vízen levegőben és azt, hogy az ő vallásuk és államformájuk biztosítja a legnagyobb nemzeti boldogságot. Nyugati országokban reklámozzák magukat egyetemi szinten, hogy milyen boldogok és egyetemi tanárokat fizetnek le, hogy növeljék a népszerűséget és a turizmust. 
A turizmus számukra ebben a csodás dunántúli országban az, hogy minden turista minimum egy ügynök megfigyelése alatt jó sok pénzt fizessen a kikapcsolódásért a nemzeti boldogság földjén. Ahol minden dunántúlinak népviseletben kell járnia a hatalom parancsára.
Mivel a nagyhatalmak bizonyos vezetőinek ez tetszik mivel szimpatizálnak a vallással (tibeti buddhizmus) ezért a dunántúli boldogság hirdetése mellé állnak és élvezik a dunántúliak diplomáciai vendégszeretetét. 
Ha valaki szerint ez vicc akkor jelzem, hogy nem! ez Bhután...
De hogy ne lógjon azért annyira ki a lóláb, vagy mégis?! Az egyesült államok a dunántúli cigány(hindu) menekültek 1/5-ét kitelepíti Amerikába a boldogság és szabadság "második" legnagyobb országába mu-ha-ha....

A fenti utópisztikus életkép hasonlat ami Bhutánt illusztrálja sajnos nem vicc, bár ennek ellenére úgy tűnik, hogy sok magát 70 IQ-nál többnek gondoló "buddhista" még nem jutott ezzel kapcsolatban átható belátásra...
Apropó egyesült államok, arra még emlékszünk amikor 1999-ban a USA-NATO hasonló népirtási kísérletért hónapokig bombázta Szerbiát.... Ja Szerbia szláv oroszbarát ortodox keresztény és nem tibeti divat buddhista mint a NATO amerikai és európai "demokrata" vezetése. Akik a Koszovóba betelepült Albán "muszlimok" -ért harcoltak az őslakos szerbek ellen, hogy megosszák és még jobban legyengítsék közép európát és a Balkánt a béke és szeretet nevében...
Besenyő Pista bácsit idézve: Nooormális?

NATO Bombs on Yugoslavia | Short Doc

 

https://youtu.be/jkA8RQuAaOk

ps: ha még most sem lenne világos... akkor 

Nem mind arany, ami fénylik (közismert)
forrás: https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_545_03_Magyar_kozmondasok_nagyszotara/ch03.html

<nem minden értékes, ami jónak és szépnek látszik>

E: lat. Non omne quod nitet, aurum est {Nem mind arany, ami fénylik}; Aurea ne credas, quaecumque nitescere cernis {Ne hidd, hogy amit csak ragyogni látsz, arany}; Non aurum est quodcumque nitet, non gemma, quod ardet {Nem arany mindaz, ami ragyog, nem drágakő, ami csillog}.

◊ Nyájas beszélgetés közben esék szó közöttünk az papok életérűl; és midőn egy főember azt mondotta vólna, hogy ha nem mind arany, ami fénylik, bár meghigye minden ember, hogy nem mind szent, aki papságot visel (…) (Pázmány P.: Öt levél, Harmadik levél 93)

◊ Szülék, vigyázzatok ezek erkőlcsére,

Leginkább álorcás színeskedésére:

Mert nem minden arany, mely fénylik a napon,

Azon palást sem pap, mely vagyon a papon. (Gvadányi J.: Rontó Pál, 263)

◊ – Ha Juliánát jól nem ismérném, könnyen elhitetnétek velem: hogy ő a’ báránynál is-ártatlanabb. De, Koma, nem mind ezüst, a’-mi fémlik. (Dugonics A.: Az arany pereczek 23)

◊ Annyit világosan felfogott Richárd úr, hogy itt a megkezdett szereppel rózsákat aratni nem lehet. (…) Itt fordítani kell a köpönyegen. Hiába, nem mind arany, ami – sárga. (Jókai M.: Az új földesúr 52)

◊ – Mondd meg, kis cselédem, a diákoknak, hogy nem mind arany, ami fénylik, ezt ők is tudják, de tedd még hozzá, hogy némelykor arany lehet az is, ami nem fénylik. (Mikszáth K.: Szent Péter esernyője)....

A bejegyzés trackback címe:

https://atlato.blog.hu/api/trackback/id/tr7816705250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása